torstai 28. elokuuta 2014

Itään tai länteen koneita lähtee

Mä oon Englannissa! Ihanaa, mutta tosi jännittävää. Lähdin kotoa viime perjantaina ja erinäisten mutkien ja matkojen kautta saavuin Heathrow'lle 25.8. Viikonlopusta voin vaan sanoa, että olipa kyllä melkoinen. Kaikesta "viimeisten hetkien" murehtimisista huolimatta oli tosi ihanaa vielä nähdä ystäviä ja kavereita niin Kuopiossa perjantaina kuin Saaressa viikonlopun yli. Kesällä tavataan taas! Ja joidenkin kanssa ehkä jo aiemmin :)


Tänään mä oon ollut tutkimusretkellä. Pyörin ympäri kaupunkia kameran kanssa ja olin tosi onnellinen :) Olin myös kumpparijahdissa, mutta se ei vielä tuottanut tulosta. Keksin kuitenkin millaiset saappaat haluan, joten enää tarvitsen vaan kaupan joka myy sellaisia!


Löysin myös uuden lempparivaatemerkin. Heh.

Täällä on todella erilaisen näköistä kuin Suomessa missään. Brittiliput liehuvat joka paikassa, talot ovat vanhoja ja kaupunki ei todellakaan noudata ruutukaavaa. Osan englantilaisen kulttuurin erilaisuudesta oon saanut kokea myös paperiasioita hoitaessa. Kaikki on vaikeampaa, mutta sääntöjä ei tarvitse noudattaa niin tarkasti. Ollaan hankittu mulle jo bussikortti ja pankkitiliasia on hyvällä mallilla. Puhelinliittymän perustamista odotellessa... :D
Mun asuinkaupungin, eli Windsorin maisemia hallitsee Windsorin linna. Windsorin linna on yksi Britannian monarkin virka-asunnoista, eli kuningatar Elisabet asustelee siellä silloin tällöin. Jos kuningatar on linnassa, ei tornissa ole Union Jack, vaan toisenlainen lippu.Windsorin läpi virtaavan Thamesin toisella puolella sijaitsee Eton ja Eton College. Kävin tallustelemassa myös siellä päin, ja tosi hienoa oli! Eton College on yksityispoikakoulu ja todella arvostettu sellainen. Koulun lukukausimaksu on n. 30 000 puntaa vuodessa ja Etonin ovat käyneet mm. prinssit William ja Harry. Ja Hugh Laurie!!!Windsor on ihan Heathrow'n vieressä, joten lentokoneita menee yli jatkuvasti. Niiden ääneen on tottunut tosi nopeasti, mutta välillä aina tulee kiinnittäneeksi erityistä huomiota konejyrähtelyyn. Ne on ehkä sitten niitä isompia koneita! Tavallaan koko ajan vaan kuulostaa siltä, että ukkostaisi. Aina tällaisissa kaupungeissa, joissa talot ovat kauniita ja kylki kyljessä, oon ajatellut haluavani asua vielä joku päivä. En oo ihan vielä sisäistänyt, että nyt mä oikeesti asun. Mulla ei oo myöskään koskaan ollut lemmikkiä, mutta täällä meillä on kissa!Kävin seikkailemassa myös superkauniissa ja valtavan suuressa puistossa. Oon ihan fileissä siitä, että miten nättiä täällä on, niin keskustassa kuin esim. justiin tässä puistossa.


Tällaista kaveria kiipesin katsomaan, ja näkymät patsaalta oli kyllä ihan mielettömät!Huipulla tuulee, mutta hymyilyttää :)


Löysin myös, Lotta, teidän kadonneet sukulaiset!

Huomenna mulla edessä ainakin Enrolment mun kouluun. Siitä pitäisi sitten selvitä kaikkia tärkeitä juttuja, kuten esim. lukujärjestys ja ylipäänsä se, että mitä mä koulussa oikeesti teen :D Pitää myös selvittää ainakin kouluruokailuasiat. Mulla ei oo mitään tietoa, että miten sekin hoituu. Toivottavasti jotenkin, koska ilman ruokaa mä oon äkkiä itse makaronia enkä jaksa tehdä mitään! Huomista jännitellessä siis :)

Otsikko Ultra Bran biisistä Helsinki-Vantaa!


8 kommenttia:

 1. <3 Toivoo lempitätisi (ja ainoa...)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa ja varmasti opettavaista enrolment-päivää - suomalaisillahan on byrokratiaan saksalainen lähestymistapa, briteillä omansa! äiti

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin ihanalta ja kuulostat niin onnelliselta :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on ihanaa ja onnellista :) toivottavasti sielläki <3

   Poista
 4. oon niiiin kateelline ;-; mis päi englantii oot vai ootko ihan englannissa? jos tajuut xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon ihan englannissa englannissa, windsorissa, aika lähellä lontoota :D

   Poista