maanantai 20. lokakuuta 2014

Elämä hymyilee ja minä myös

Just nyt menee tosi hyvin. Tuntuu, että ihan kaikki on kunnossa ja oon vaan joka asiasta todella onnellinen. Jotenkin täällä osaan iloita paremmin ihan pienistäkin jutuista, kuten vaikka siitä, miten nätiltä aamu-usva näyttää matkalla bussipysäkille. Tai siitä, että joku kehuu vaatteita. Tai sanoo, että mun kulmakarvat on täydelliset, tai että rakastaa miltä puhuttu suomi kuulostaa.

Koulussa on yleisesti vaikeampi tutustua ihmisiin kun Suomessa. Mulla on esimerkiksi koko vuonna vaan kolme ainetta, eli kaikki tunnit on läpi vuoden samojen kolmien ihmisten kanssa. Lounasta ei syödä mitenkään yhteisessä ruokalassa, vaan jokainen lähtee tunneilta omaa matkaansa eri paikkoihin. Välitunnit mulla taitaa kaikki mennä vaatteiden vaihtamiseen ja paikasta toiseen liikkumiseen. Täällä ei todellakaan oo mitään jenkkityyppisiä kouluun liittyviä aktiviteetteja, että mentäis kannustamaan korisjoukkuetta tai katsomaan jalkapallopeliä. Ei oo homecoming -juttuja, eikä mitään muitakaan paraateja. Mutta (! <3) oon kuitenkin saanut hyvin kavereita, ja meillä alkaa olla jo vähän kaveriporukkakin :) Lukuvuoden alussa kaikki pysytteli lähinnä vanhoista kouluista tuttujen ihmisten kanssa, ja olin ekan viikon aika hukassa, mutta kyllä mä aika nopeasti sitten soluttauduin mukaan. Ja oon tutustunut ihmisiin paljon mun kurssien ulkopuoleltakin, mikä on superkivaa.

Meillä on tässä nyt vielä viikko koulua, ja sitten on viikon mittainen half-term, eli lomaa. Lomalla ainakin saapuu Lontooseen ja myös meille kylään ihana saariystäväni Vilma <3 Ens viikon perjantai on jo vapaa, koska torstaina on Open Evening, missä siis tulevat kouluunhakijat saa tulla katsomaan, että mitä kaikkea me koulussa tehdään. Me esitetään tanssista näytetunnin tapainen ja sitten College Musicalin puitteissa lauletaan kai ainakin Cup Songia :D Meille on luvattu tarjolla olevan suklaata, joten oletan, että Open Evening on okei.

Viime viikonloppua kerranneessa postauksessa unohdin mainita kaks tärkeetä asiaa; kuningatar oli ekaa kertaa mun tännetulon jälkeen Windsorin linnassaan! En tavannut enkä edes nähnyt, mutta onhan se nyt aika siistiä kun älyää, että täällä mä vaan oon alle kilometrin päässä koko maan hallitsijasta :D Ja toisena, näin V & A:n museokahvilassa vanhahkon miehen, jolla oli violetti silinterihattu. Dedalus Diggle??!


Tänä viikonloppuna perjantaina kävin kamujen kanssa mäkkärissä :D Villiä ja jännittävää. Mutta joo, lauantaina käytiin ekaksi Kingstonissa. Mun host-äiti opiskelee siellä suomea (!), joten me muut kaupusteltiin sillä aikaa. Kingstonin Primark oli ihana Lontoon megatungoksen jälkeen. Se oli inhimillisen kokoinen ja vielä aika autiokin. Ostin superhienot pesukarhukuvioiset polvisukat! Muuten vaan ikkunashoppailin, vaikka vähän kyllä houkutti ostaa puoleen hintaan alennetut kultaiset Dr. Martensit.

Sitten junailtiin Lontooseen ja metroiltiin teatterialueelle. Syötiin ihan törkeen hyvää ruokaa meksikolaisessa ravintolassa. Mulla ei ole annoskuvaa, koska ruoan kanssa yleensä aina valitsen syömisen, enkä kuvaamista, mutta namia oli!


Tämä oli homman nimi!
Lontoon reissun päämäärä oli teatteriesitys Shakespeare in Love, joka oli ihan tosi hyvä! Näyttelijäjoukossa oli myös koira, mikä on heti automaattinen plussa. Välillä hahmot puhuivat muutamia sanoja vanhaa englantia, ja tunsin oloni tosi ylpeäksi, kun kuitenkin tajusin kaiken :)

Lempparikaupunki on erityisen lemppari pimeässä.

Tänään aamulla oli vuorossa taas jännittävä ruokakauppaseikkailu. Oon vaan ihan kertakaikkisen fileissä kun pääsen valitsemaan muroja ja hedelmiä ja lounassalaattitarpeita. Nyt ostin myös ensimmäisen englantilaisen hammastahnan! Oli vaikea valinta, mutta kovin toivon että minkä extreme mintin nyt otinkaan on hyvä :D

Seuraava seikkailu oli bussimatka Stainesiin. Bussi oli sama, millä kuljen kouluun, mutta en ihan tiennyt, että milloin ollaan oikeessa paikassa ja että osaanko vielä jäädä silloin. Mutta olin ihan salapoliisina ja kuuntelin minne kanssamatkustajat ostivat lippunsa ja jäin "Staines bus station, single, please" -ihmisten kanssa :)


Söin ekaa kertaa ikinä Nando'sissa! Oli hyvää. Oltiin liikkeellä meiän full diploma -tanssilaisten kanssa, ja oli hirmuisen kivaa :) Koulussa tuntien ulkopuolella (eli periaatteessa lounaalla :D) oon lähinnä hengaillut muiden ihmisten kanssa, niin oli ihan erityisen hauskaa olla nyt tanssiryhmäläisten kanssa. Käytiin leffassa katsomassa The Maze Runner, joka oli yllättävän pelottava. Mutta ihan katsomisen arvoinen noin muuten!


Paluumatkalla kotikatukin näytti kauniimmalta kuin koskaan. Hyvä mieli - parempi kaikki. Jostain kuului ilotuksia, muttei näkynyt. Sopi hyvin mun megaonnelliseen fiilikseen.


Tältä tuntui; valopallot kellui ja niin kelluin mäkin hyvän mielen kelluntaa. (Oikeesti yritin vaan ottaa hienoa kuvaa, mutta kamera ei tarkentanut).


Kävin kaupoilla kun oli ylimääräistä aikaa bussin saapumisen ja tapaamisajan välissä. £6 hyvin käytetty, tunnen jo nyt itteni coolimmaksi kuin ennen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti