tiistai 7. lokakuuta 2014

Syksy on saapunut kaupunkiin. Ja viikingit

Arki täällä on tosi mukavaa. Koulussa on kivaa, ihmiset on kivoja, kielikin on tosi kiva ja sujuu jo aika sujuvasti. Täällä on nyt satanut pari päivää ja lämpötila on hypännyt reilusti alaspäin. Viimeviikkoiset shortsikelit kieltämättä tuntuu melko kaukaisilta, mutta oon ajatellut positiivisesti ja iloinnut, että oon päässyt käyttämään mun hienoja kumppareita :D Ja villasukkia!

Oon tehnyt sitä ja tätä, mutta kameran oon onnellisesti pitänyt kotona. Koulun musikaalihommassa meille kaikille annettiin koelaulusoolojen jälkeen omat biisit, joiden kanssa tehdään jotain myöhemmin, en vielä ihan tiiä mitä. Mulle tuli I See the Light, joka on ehkä mun lempparilaulu ehkä mun lemppareimmasta Disney-leffasta <3 En valita. En tosiaan tiiä yhtään, että mitä varten nää kappaleet on, mutta innostus on suuri! Enää puuttuu Flynn/Eugene Rider/Fitzherbert. Nyt ollaan tuolla tunnilla lähinnä vaan laulettu sekalaisia biisejä, ja jotain kai esitetään Collegen Open Eveningissä lokakuun loppupuolella. Siellä me esiinnytään myös tanssijutuissa :)


Käytiin sunnuntaina Ikeassa! Tuli heti ihan Matkus-olo. Jotkut asiat vaan on ihan samanlaisia paikasta riippumatta :D Paitsi että halpispehmiksen saattoi ottaa normaalin lisäksi vaihtoehtoisesti mansikka- tai suklaakastikkeella. Sain maailman ihanimman koira-eväsboksin, jollainen mulla on Suomessakin. Täällä sille todella tulee käyttöä, ja nyt yhden päivän testanneena voin sanoa, että kyllä se salaatti maistui paremmalta tästä syötynä!


Fiilikset superhyvästä joulun tuoksuisesta omena-kanelikynttilästä <3

Yks asia mikä on mun mielestä täällä paljon hauskempaa kun Suomessa, on ruokashoppailu. Rakastan ulkomaisia ruokakauppoja, ja täällä oon vieläkin ihan innoissani, kun valikoima on niin erilainen :D Nyt mulla on menossa esim. paketti kanelimuroja, jotka tavallaan maistuu tosi paljon kaneliässiltä. Yks mun lempparikohteista ruokakauppamaailmassa on mehuhylly. Oon kokeillut omena-seljanmarjamehua ja omena-mangomehua ja mikä parasta, täältä saa mun ultimaattista lempimehua (Innocentin omena-vadelma) megaisoissa pulloissa <3 Suuri sydän sille. Englannissa snack -kulttuuri kukoistaa, ja hämmentävän hyviä on esimerkiksi suklaahippuiset Snack a Jacksit. Ne on riisikakkuja, joissa on vähän maissia, suklaamuruja ja kaakaojauhetta. Viime viikolla leivoin korvapuusteja! Ainoo ongelma tuli hiivan kanssa, kun älysin, että paikallinen kuivahiiva on pakattu leivinjauhemaisesti purkkiin, eikä annospusseihin. Lisäksi se oli oudohkossa miniraemuodossa, mutta ahkeran googlettelun avulla selvisin mun vaikeuksista :D Hirmuisen hyviä tuli.


Oon taas innostunut enemmän lukemisesta. On tosi siistiä huomata, miten ei kirjan lukemisen jälkeen enää tarinaa ajatellessa muista, onko sen lukenut suomeksi vai englanniksi. Näin viime viikolla myös englanninkielisen unen! Jännittäviä aikoja.

Tasan viikko sitten tapahtui myös mun tähänastisen linja-autoilu-urani hämmentävin bussimatka. Viimeinen tunti oli tutoring, joka yleensä loppuu aina vähän ajoissa, joten ehdin siis aiempaan bussiin, enkä siihen millä yleensä kuljen. Bussi oli aika täynnä, mutta takaosassa oli vapaita paikkoja. Istuin ihan coolisti ikkunapaikalle, ja mun viereen istui poika, joka käy kanssa meidän koulua. En ollut koskaan aiemmin tavannut tätä (niin kuin en varmaan 95 % koululaisista :D), mutta me siinä sitten juteltiin lähinnä opiskelusta. Aika pian meidän edessä istuva mies kääntyi, ja kysyi multa, että oonko Irlannista. Hämmennyin, mutta vastasin, että en ole. Mies oli että okei, ja kääntyi takaisin. Puhuttiin sitten siitä, että mitä haluttaisiin tehdä collegen jälkeen, ja poika (en muista nimeä, mutta alkoi kirjaimella a!) sanoi, että voisi ehkä opettaa englantia esim. Kiinassa tai Koreassa tai joka tapauksessa jossain Aasiassa. Tämän jälkeen mies kääntyi taas, ja yhtäkkiä alkoi kertoa/saarnata, että jos ruetaan opettajiksi, niin meidän pitäisi sitten muistaa opettaa myös viikingeistä. Kuinka viikingit löysi Amerikan jo monta sataa vuotta ennen Kolumbusta, viikinkijumalista, viikinkitaruista... Sitten mies kääntyi takaisin, ja hyvin hämmentyneinä jatkettiin pojan kanssa puhumista. Sanoin jotain jostain suomijutusta, ja mies kääntyi taas. "Are you really from Finland? Land of the Vikings!". Olin sitten ihan että heh heh, taitaa enemmän olla Norja se. Mies siinä hetken viikinkivalisti meitä, ja kääntyi sitten takaisin. Tämäntyyppinen viikinkitietoisku tapahtui vielä muutaman kerran uudestaan matkan aikana, ja joka kerta oli vielä edellistä oudompi. Kuultiin mm. miehen baarireissuista ja niiden liittymisestä viikinkeihin, miehen norjalainen viikinkimaisema -taulusta, ja siinä lopulta oli kaikkien bussin matkustajien vaikea pidättää naurua. Mun poisjääntipysäkillä olin aika helpottunut, koska vaikka yllättävä intohimoinen viikinkipuhe olikin sinänsä ihan hauskaa, niin itse viikinkimies oli vähän jännittävä. Mutta enpä oo koskaan tavannut yhtä määrätietoisesti viikinki-innostunutta ihmistä! Ei olla onneks oltu uudestaan samassa bussissa.


Viikonloppuna tässä oli lähellä Carters Steam Fair, eli eräänlainen tivoli. Siellä oli kaikkia hienoja vanhoja laitteita ja pelejä. Tän kortin sain kädestälukemis-peliautomaatista. Kaikkiin peleihin käytettiin vanhoija pennejä, joita sai sitten ostaa uudemmalla rahalla. Kaikki laitteet kaiketi toimivat höyryllä, ja koko tivolin tunnelma oli ihanan vanhanaikainen. Mulla oli kyllä kamera mukana, mutta akku ei :D

Huomenna 2/3 mun tunneista on peruttu, joten ahkeraa opiskelua klo 10:30-12:00 :) Ja sekin on englantia, eli ei yhtään vaatteidenvaihtoa koko päivänä! Eikä ruuhkabusseja...

2 kommenttia: