torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukuun sekalaiset

En oo taaskaan ihan ajan tasalla elämän ja blogin kanssa, niin tässäpä tulee koostetta puolen kuun tapahtumista :) Joulukuun ekana meillä oli baletin kanssa luokkaretki Lontooseen ja vielä tarkemmin siellä Royal Ballet Schooliin (!). Meän koulu ja neljä muuta collegea on mukana yhteistyössä, johon kuului tosiaan toi vierailu itse paikalla ja tanssitunti siellä, tammikuussa alkavat Royal Ballet Schoolin opettajan pitämät balettitunnit omalla koululla (meillä joka toinen viikko) ja lopulta muistaakseni maaliskuussa esiintyminen Royal Ballet Schoolilla. Ihan vähän cool! Mä en todellakaan oo mikään ballerina, mutta on ihan mielettömän siistiä olla mukana. Yksi maanantai meni siis tuolla ja muuten vain Lontoossa.Covent Garden oli ihanan jouluinen <3


Käytiin lounastamassa Leonissa. En ollut käynyt tuolla koskaan aiemmin, mutta nyt osaan suositella! Superhyvää vähän laadukkaampaa pikaruokaa ja runsaasti kasvisvaihtoehtoja.

Myöhemmin treffasin Marinan kanssa ja joulushoppailtiin Westfieldissä. Edeltävänä perjantaina oli täälläkin jenkkihenkinen Black Friday, jonka tarjoukset oli osittain voimassa vielä maanantainakin, joten hurrasin ja ostin itelleni alennuksesta maailman söpöimmän Christmas jumperin :) Tosi hyvä mieli tuli siitä, kun mentiin Snogiin froyoille ja niillä oli maitosuklaa/mustikkakone jotenkin hajalla enkä siis saanut mauksi suklaata (tästä ei tullut hyvä mieli koska se on parasta), mutta sitten ihana myyjämies laittoi mulle ihan törkeen määrän suklaakastiketta korvaamaan mun pettymyksen. Kysyi kyllä ensin, eikä vaan randomisti heittänyt jäätävää kastikekasaa siihen päälle, heh.


Saman viikon lauantaina oli Windsorissa Jouluparaati, jota en kyllä itse olisi mainostanut paraatina. Mutta oli siellä poroja! Joista mulla ois kyllä ollut kuviakin, mutta tarkennus ei ollut ihan messissä :D Siinä, missä me seisottiin on ihan vieressä Shakeaway, josta jaettiin ilmaisia Maltesers hot milkshake -näytteitä, ei huono myöskään.


Syödään Wagamama-ruokaa aika usein ja tää on se annos minkä syön oikeestaan aina. Hyvää on turha vaihtaa ja Yasai Katsu Curry on paras!

Lauantai-iltana oltiin isolla porukalla Niamhin luona pelaamassa Cards Against Humanitya. Oon vähän huomaamatta ajautunut osaksi isohkoa kaveriporukkaa, joista suurin osa on mun kanssa eri kouluissa. Meitä on kolme, jotka ollaan tutustuttu kaikkiin muihin kolmen nykyään Strode'sia käyvän kautta, ja muut tosiaan opiskelee muualla. Välillä on vähän awkwardia, kun kaikki muut on tunteneet toisensa jo useemman vuoden, mutta enpähän oo yksin uusi porukassa :D Ja siinä missä koulukaverit asuu yllättävän laajalla alueella, on toi porukka aika lailla keskittynyt Windsoriin. Ja niin, on vaan parasta kun on kamuja täälläkin ja muutenkin kamuja koulun ulkopuolelta!


Sunnuntaina sain kokea taas uudenlaisen brittitradition, kun käytiin katsomassa pantomiimiversio Kaunottaresta ja hirviöstä. Panto on todella outo konsepti, mutta englantilaisille niissä käyminen on tärkee perinne ja kaikkien mielestä ne on ihan mahtavia. Tai ei ehkä ihan kaikkien, mutta ison osan kuitenkin. Niissä siis on pohjana löyhästi joku perinnesatu ja siihen päälle oikeestaan kaikki mahdollinen. Esim. tässä Kaunottaressa ja hirviössä oli kohtaus, jossa kyläläiset tanssii discotyyppisesti One Directionin tahtiin, epämääräisestä laatikosta puhuva hiiri, Let It Go ja valtava pehmoasuinen Postimies Pate. Yleisö on tosi mukana ja tietyissä kohdissa kuuluu aina buuata ja huutaa. Lisäksi esityksessä on  fraaseja, jotka käydään miljoona kertaa vuorohuuteluna näyttelijöiden ja katsojien välillä. Jokaiseen pantoon kuuluu myös miesnäyttelijöitä naisten rooleissa. Tässä Belleä muuten esitti sama näyttelijä, joka on Pottereissa Katie Bell! Panto oli kokemuksena ihan hauska ja avartava, mutta yks oli kyllä ainakin mulle tarpeeksi.


Viime viikon tiistaina koulun jälkeen oltiin Lorenin kanssa Marinalle malleina valokuvausprojektiin. Oli oikein hauskaa leikkiä taas balettitanssijaa :) Hauskaa oli myös hirveessä kiireessä yrittää pyyhkiä koko maskeeraus pois, kun piti ehtiä katsomaan full dip -näyttelijöiden versiota samasta näytelmästä, mitä mekin sub dippiläiset tehdään. Oli vähän masentavaa, koska toiset oli niin paljon parempia, mutta niillä oli myös ollut tupla-aika ja ainakin saatiin hyviä ideoita. Meidän drama assessment on sitten joskus tammikuussa.


Viikko sitten käytiin paikallisissa Kauneimmissa Joululauluissa Etonissa. En ollut käynyt toisella puolella jokea sen jälkeen, kun siellä seikkailin ihan ekoina päivinä, niin tuntui melkein uusilta kulmilta nätteine jouluvaloineen kaikkineen.Starbucksin chai latte on vähän parempaa kun Costan, mutta nää mukit vie kyllä söpöysasteikolla voiton kaikista muista!


Christmas carol service pidettiin Etonin hienostopoikakoulun katedraalissa. Siellä ei saanut kuvata, mutta oli ihan tajuttoman hieno!

Perjantaina oli song title dress up -partyt, menin Black Starina. Marina tuli sieltä yöksi meille ja lauantaiaamuna tein suunnittelemattoman pitkän kävelylenkin, kun saatoin Marinan juna-asemalle ja palasin kotiin uutta reittiä, joka mun mielessä ois ollut tosi suora ja nopea, mutta todellisuudessa ei. Elämä on vaikeeta ruutukaavattomassa kaupungissa :D


Sunnuntaina ajeltiin Lontooseen Southbankin talvimarkkinoille. Söin hirmuisen hyvän kikherne-flatbreadin ja minidonitseja ja oli mukavaa :) Säät on suosineet tässä viime aikoina, kun on ollut kylmähköä ja aurinkoista jo useemman päivän putkeen. Tänään olikin sit jo harmaata kaiken kirkkauden edestä...


Joulu tulee ihan pian!!! Pidin joulukorttitalkoot tossa ehkä viikko sitten ja oon juonut mun Ikea-glögiä ja fiilistellyt oikein urakalla. Nytkin soi joululaulut tässä taustalla. Meillä on kuusi ja koristeluja ja oon kyllä jo ihan valmis. Joululomankin alkuun on enää kaks päivää, ihan hullua!

Tänä maanantaina oltiin katsomassa ja kuuntelemassa host-serkun puhallinkonserttia Eghamissa. Tänä syksynä soittamisen aloittaneiden lasten musisointi ei ollut ihan vireessä eikä ainakaan yhdenaikaista, mutta aika hellyttävää kuitenkin. Eilen meillä oli koulussa dance assessment, eli tavallaan tanssin koe. Koko päivä meni siis tanssiessa ja viimeiseen osaan sai tulla katsojiakin. Mulla oli siellä koko hostperhe kannustamassa :) Nyt on jalat totaalisen jumissa, mistä syytän yhteensä neljään kertaan tehtyä Graham-tekniikan lattiaosuutta, joka on hyvin hc. Mutta selvisin! Assessmentin jälkeen mentiin vielä toiseen Christmas carol serviceen, tällä kertaa Windsorin linnan kirkossa. Tuli tosi jouluinen ja rauhallinen mieli ja nyt osasin jo paremmin laulujakin :) Tää paikka oli vielä hienompi, kuin Eton, ja siellä oli esimerkiksi kuningattarelle oma aitiotuoli ihan meidän penkkien vieressä. Ei tosin ollut ikävä kyllä Elizabeth paikalla.

Loma alkaa tosiaan ihan pian ja oon innoissani! Perjantaina mulla on vaan acting ja sielläkin Christmas party ja sitten mennään koulun kaveriporukalla Stainesin Nando'siin syömään ja vaihtamaan Secret Santa -lahjat, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti