sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tähtien valoa, hyvyyttä jaloa, lämmintä hymyä

Toivottavasti kaikilla on ollut huippu joulu! Mä oon syönyt hirveesti suklaata ja nukkunut ja pelannut lautapelejä ja katsonut telkkaria ja lukenut kirjoja ja kaikin puolin löllöillyt joulun hengessä :) Vielä on viikko lomaa ennen kun koittaa taas paluu arkeen, joten hyvin on vielä aikaa jatkaa rentoilua. Huomenna tänne tulee Jenkeistä kylään host-äidin vanhemmat, jotka samalla on myös mun isän host-vanhemmat muinaisilta ajoilta, joten kaikenlaista ohjelmaa on ensi viikolle niissä merkeissä. Mutta joo, mulla on taas runsas määrä kuvia, niin tekstiä tulee sitten vähän hillitymmin.


Viikko sitten perjantaina tosiaan käytiin juhlistamassa loman alkamista syömällä ja vaihtamalla lahjoja. Meitä oli paikalla varmaan lähemmäksi kahtakymmentä ja istuttiin kaikki samassa megapitkässä pöydässä. Nando'sissa ruoka käydään tilaamassa tiskiltä, ja niin vähän hassusti osan annokset tuli jo ennen kuin kaikki oli ehtineet tilata. Onneks meidän pääty pöydästä kävi tilaamassa ekaksi, heh. Oli hyvää ruokaa ja hyviä kavereita :)

Perjantai oli myös host-sisko Maddien syntymäpäivä, ja sitä taas juhlistettiin käymällä elokuvissa (Madagaskarin Pingviinit, ihan huippu!) ja susheilemassa. Mun piti ottaa kuva annoksista, koska ehkä maailman parasta sushia, mutta kun ruoka tuli niin unohdin taas kameran olemassaolon :D

Varsinaiset synttärijuhlat oli seuraavana päivänä ja teemana oli joulu. Ohjelmaan kuului minipiparkakkutalojen koristelua ja joululeffan katsominen. Itse keskityin myös syömäpuoleen.


Maailman söpöimmät pillit!

Sunnuntaina oltiin viettämässä vuotuista Sunday before Christmas:ia host-isoäidin Megin luona. Vedin elämäni ensimmäisen Christmas crackerin! Paukkukaramelli? Kuitenkin, oli siistiä ja tuli kruunut ja vitsit ja kaikki. Syötiin perinteinen päivällinen ja tietovisailtiin. Mun host-isän äiti ja sisko lapsineen asuu tässä ihan lähellä ja heitä kaikkia on nähty aika paljon, mikä on tosi kiva :) Toisen puolen "sukulaiset" kaikki asuukin sitten Yhdysvalloissa.

Megiltä lähdön jälkeen käytiin vielä entisen naapurin entisen vaimon cocktail-kutsuilla. En ihan kokenut kuuluvani lähinnä vanhempien hienostohkojen rouvien joukkoon, mutta selvisin! Ja välillä jopa osallistuin keskusteluun; small talk sujuu koko ajan paremmin ja paremmin.


Maanantaina oli kohteena Lontoo ja Westfield-kauppakeskuksen leffateatterissa Interstellar. Inception on sikana parempi, mutta hieno oli toikin! Interstellaria näytettiin vaan vip-salissa ja liput oli kyllä sen hintasetkin, mutta olipahan mukavat penkit ja hienot vessat ja hyvin tilaa röhnöttää :D Istuinten selkänojien kulmaa sai myös säädettyä.


Jos kyllästyy shoppailuun niin aina voi mennä luistelemaan! How convenient.Jäin illaksi Lontooseen ja käytiin Marinan ja Marinan kahden kaverin kanssa Winter Wonderlandissa, joka on tavallaan yhdistelmä joulumarkkinoita ja huvipuistoa. Toisen heistä ensisijainen kieli oli ranska ja muutkin puhui sujuvaa ranskaa, niin välillä olin vähän pihalla mun tu veux un café -tason kanssa, mutta onneksi valtaosa keskustelusta oli kuitenkin englanniksi. On niin hassua, että vaikka oisit asunut jo useemman vuoden Lontoossa, niin välttämättä kielitaitoa ei oo paljoo yhtään, jos käyt muunkielistä koulua ja asut muunkielisen perheesi kanssa ja siten oikeestaan kaikki kaveritkin on muunkielisiä. Mutta supermukavia ihmisiä ja hauskaa oli pienestä kielimuurista huolimatta! Ja Winter Wonderland oli ihana. Tajuttoman kallis kylläkin, mutta tosi ihana. Me käytiin vaan yhdessä laitteessa, mutta se oli ainakin hintansa arvoinen :)Elämä on helpompaa jos menee lättäpohjakengillä kuten minä :D

Tiistaina kävin kampaajalla! Vähän jännitti, että lähteekö odottamatta viistoista senttiä tai muuta vastaavaa, mutta ei onneks. Sitten käytiin kävelemässä Savill Gardenissa, joka on osa Windsor Great Parkia ja jollain tavalla muistaakseni liittyy myös kuninkaallisiin. Hieno puutarha joka tapauksessa, jopa näin joulukuussa. Mulla on ollut tässä todella elokuva-aikaa, kun tiistaina oli vuorossa Paddington. Ihan törkeen hyvä!!! Paddington on maailman symppiksin hahmo ja animaatiojälki oli mieletön. Leffasta inspiroituneena ostettiin kotiin myös appelsiinimarmeladia Paddington-etiketillä.

Nää nyt ei oo mitenkään loogisesti tässä, mutta joulujuttuja kotoa ja Windsorista:

Mun lemppari kuusenkoriste!


Pakko kertoa, että Yankee Candlen Christmas Memories -kynttilä mun nenään tuoksuu ainoastaan makaronilaatikolta, mutta oon varmaan kyllä ainoo :D
Jouluaatto oli todella todella erilainen kun yleensä, mutta ehkä just siksi niin kiva. Oon tosi onnellinen että en kesällä päättänyt lähteväni kotikotiin Suomeen jouluksi, koska olisi ollut kyllä ihan tosi outoa ja ehkä enemmän huono, kun hyvä juttu. Nyt kun on tänne elämään täysin tottunut, tuntuu, että olisi koko vaihtovuosi täysin katkennut jos olisi pyrähtänyt kotimaahan jouluksi. Tietysti oisin halunnut olla perheen ja suvun kanssa ja viettää valkeaa joulua, mutta perhe se on täälläkin ja olisi vaan tuntunut niin oudolta mennä Suomeen ja sitten vaan palata tänne normaaliin arkeen, joten hyvä oli englantilainen joulu!

Jouluaattona käytiin Windsorin linnassa. Sielläkin oli paikkoja koristeltu joulutunnelmaan ja kaikki oli hienoa. Mulla Windsorin asukkaana on advantage card, jolla linnaan pääsee ilmaiseksi, joten voi hyvin olla uudelleenkäyntikin edessä vielä tässä vuoden aikana.


Joulupäivänä aamulla oli pukki käynyt täyttämässä joulusukat lahjoilla :) Oltiin aamu kotona ja sitten mentiin koko Englannin puolen suvun kanssa kävelylle/potkulautailulle/pyöräilylle/skeittailulle (mä!) lammen ympäri ja siitä host-tädin luo jouluaterialle. Kaikin puolin hyvä joulu!
Otsikko joululaulusta Tonttuparaati!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti